Devino şi tu persoană garantă pentru un copil din Republica Moldova

30. 01. 2024
Devino şi tu persoană garantă pentru un copil din Republica Moldova

Astăzi 100 de copii din familii social vulnerabile din raionul Străşeni, au beneficiat de pachete sociale

Fundaţia Premier Energy Moldova este un proiect caritabil, fondat la sfârşitul anului 2022, care a apărut din necesitatea de a ajunge la copiii şi tinerii până la 18 ani din întreaga ţară, din familii defavorizate care se confruntă cu probleme medicale, sociale sau din punct de vedere al educaţiei. În această perioadă Fundaţia a reușit să ajute peste 5000 de copii, ce au avut nevoie de sprijin pe cele trei mari direcţii pe care îşi focuseză activitatea. Continuăm să contactăm zilnic cu părinții acestor copii, oferindu-le suportul necesar.

Întrucât printre valorile noastre se regăsesc corectitudinea şi transparenţa, ne-am asigurat încă de la începutul activităţii că fiecare caz ajutat de către Fundaţie să facă referinţă la o persoană garantă, care să ofere credibilitate şi veridicitate în raport cu ajutorul solicitat de către părintele/tutorele copilului. În acest sens, o persoană garantă poate fi: medicul de familie, asistentul social, actorii principali dintr-o comunitate, un angajat din cadrul unui ONG, asociaţie obştească, fundaţie de caritate; un prieten de familie etc. Cu alte cuvinte, cu excepţia rudelor, o persoană garantă pentru un copil poate fi orice persoană, care a atins vârsta majoratului şi care cunoaşte foarte bine copilul şi familia acestuia.

În această ordine de idei, precizăm că astăzi, pentru prima dată, o singură persoană garantă a ales să ajute un număr atât de mare de copii. Pe această cale, dorim să ne exprimăm recunoştinţa şi gratitudinea pentru persoanele, care aleg să facă bine şi să devină, astfel, ambasadori ai faptelor bune.

Îndemnăm orice persoană să devină garantă pentru unul sau mai mulţi copii, pe care îi cunoaşte foarte bine şi despre care se ştie că au mare nevoie de sprijin pentru a trăi o copilărie frumoasă şi lipsită de griji.

Solicitările de ajutor din partea persoanelor garante sau a părinţilor/tutorilor copiilor se depun direct pe site-ul fundaţiei noastre.

Distribuie acest articol cu prietenii

Nu neglijați