Festivalul ,,Taur de Aur" este despre curaj, voință și dragoste de viață!

Festivalul ,,Taur de Aur" este despre curaj, voință și dragoste de viață!

La data de 21 octombrie 2023, Fundația Premier Energy a fost parte a unui minunat festival organizat pentru persoane cu dizabilități (în scaun cu rotile și afecțiuni locomotorii).

Festivalul Internațional Sportiv ,,Taur de Aur" este deja la a 9-a ediție. An de an, în cadrul acestui festival participã persoane cu dizabilități (în scaun cu rotile și afecțiuni locomotorii).

Anul acesta, Fundația Premier Energy a fost alături de participanți și ne-am bucurat enorm sã vedem cât de curajoși sunt ei.

Au participat peste 120 de persoane din Republica Moldova, Ucraina și România, care timp de 1 zi au avut parte de probe sportive diverse: alergare, aruncarea mingii, dame, șah dar cel mai important lucru care s-a putut întâmpla în cadrul acestui festival, este comunicarea și posibilitatea de a cunoaște noi oameni.

Participanții ne-au mărturisit faptul cã așteptã cu multã dorințã aceastã zi și cã cea mai mare bucurie a lor este conectarea cu ceilalți.

Aici l-am cunoscut pe Olimp, un tânăr care are o poftã de viață cum nu am mai văzut pânã acum. Deși este în scaun cu rotile, conduce propria mașină și este antreprenor. Spune cã are o viață plinã și trăiește cu maximã intensitate orice clipã!

Un alt tânăr pe care am reușit să-l descoperim și care ne-a marcat prin energia pe care o emanã, este Stas. Elev încă, dar cu scopuri și planuri mărețe. Stas spune cã pentru el, scaunul cu rotile nu este un impediment, ci mai degrabă o provocare care îl face sã fie mai puternic, mai bun, empatic și mereu încrezător cã totul se întâmplă în folosul nostru, depinde doar din ce parte ne uităm.

A fost o adevăratã bucurie sã fim parte a acestui minunat festival care a adunat atâta lume bunã și frumoasã.

Sã prețuim la maxim viața și sã ne bucurăm de orice zi pe care o trãim, acesta este mesajul cu care am rămas după acest eveniment și este mesajul pe care îl vom transmite și mai departe...

Distribuie acest articol cu prietenii

Nu neglijați