Lansarea Fundaţiei Premier Energy Moldova

Lansarea Fundaţiei Premier Energy Moldova

La 29 martie 2023 a fost lansată oficial Fundația Premier Energy, un proiect caritabil din Republica Moldova, care activează prin intermediul unei platforme online, conectându-i astfel pe oamenii care doresc să ajute cu cei care au nevoie de ajutor.

Înregistrată la finele anului 2022, Fundația Premier Energy are ca scop să susțină și să protejeze interesele copiilor și tinerilor din întreaga țară, acoperind necesitățile acestora pe domeniile social, medical şi educație.

Beneficiari ai Fundației pot deveni copiii până la 18 ani, dacă vor întruni criteriile de eligibilitate și vor depune o solicitare în acest sens prin intermediul platformei online www.fundaţiapremierenergy.md. Una din condițiile de aprobare a cererii este referința la o persoană terță în calitate de garant pentru solicitant (asistent social, medic, profesor sau orice altă persoană, cu excepția rudelor de gradul I), care va confirma veridicitatea cazului și a solicitării adresate Fundației Premier Energy.

Orice persoană fizică sau juridică este încurajată să contribuie și poate deveni donator al Fundației Premier Energy. Fiecare donație va ajunge în proporție de 100 % direct la beneficiari, întrucât cheltuielile administrative sunt acoperite integral de către fondator.

La evenimentul de lansare au participat înalți oficiali de stat, reprezentanți ai corpului diplomatic în țara noastră, ai administrațiilor publice locale, organizațiilor internaționale și non-guvernamentale.

Alexei Buzu, Ministrul Muncii şi Protecției Sociale: „Ultimele cifre arată că fiecare al patrulea copil din Republica Moldova crește în sărăcie, fiecare al treilea copil din zona rurală se află în sărăcie. Nimic nu m-ar face mai fericit şi mai mândru la sfârşitul mandatului meu, decât să reduc semnificativ sărăcia copiilor din Republica Moldova, asta e misiunea mea principală în calitate de ministru. Lupta împotriva sărăciei copiilor va fi o luptă complicată, dificilă, care va lua timp, dar mă bucur foarte mult că avem un partener şi un nou coleg în această cale dificilă, Fundaţia Premier Energy. Sper foarte mult că noi vom găsi mai multe modalităţi să colaborăm, să iniţiem proiecte importante, proiecte cu impact, ca într-adevăr, atât moștenirea mea cât și moştenirea fundaţiei să fie una de care să ne putem mândri”.

Victor Parlicov, Ministrul Energiei: „Unul din rolurile pe care mi le-am propus în funcţia de ministru este să schimbăm narativul în privinţa sectorului energetic, din unul critic şi de scandalizare într-un narativ pozitiv. Şi ce poate fi mai potrivit şi mai bun pentru a schimba narativul şi a vedea sectorul acesta într-o lumină mai atractivă decât un efort de responsabilitate socială corporativă, pe care îl fac întreprinderile din sector. Şi, repet, aici nu este vorba de o decizie a statului, dar este vorba despre o iniţiativă privată, este vorba despre o companie, care, deși este prezentă demult pe piaţă cu alţi proprietari, uite, vedem că şi noul proprietar şi-a propus să contribuie la imaginea pozitivă a întregului sector prin acordarea unui sprijin copiilor, unor copii talentaţi, de care noi avem foarte, foarte mulţi în această ţară. În primul rând, vreau să mulțumesc companiei, pentru că e vorba de un efort făcut din buzunar privat, bani prin care cineva a decis să contribuie la bunăstarea şi la susţinerea copiilor talentați din Republica Moldova. În persoana dumneavoastră mulțumim fondatorului şi proprietarului şi sperăm că la această iniţiativă se vor alătura şi alte companii. De ce nu, să creăm un fel de fond energetic de susținere a micilor talente cu concursul mai multor instituţii”.

Stanislav Kázecký, Ambasadorul Republicii Cehe: „Aş vrea să mulţumesc companiei Premier Energy pentru că demonstrează că capitalul ceh nu este capital care se ocupă doar de propriul business, dar este interesat să facă şi investiţii sociale şi de responsabilitate socială. Sper că Fundaţia Premier Energy va avea mulţi ani înainte, fiind ajutată de Republica Cehă şi mă bucur foarte, foarte mult că am privilegiul să vorbesc despre asta”.

Jose Luis Gomez Pascual, country manager al Premier Energy în Moldova: „Întreprinderile Premier Energy în Moldova au derulat de-a lungul anilor mai multe proiecte importante în domeniul educației, culturii și diverse inițiative sociale, de eficiență energetică și protecție a mediului etc. – toate acestea din perspectiva politicii sale de responsabilitate socială corporativă. Activitatea Fundației Premier Energy va consolida și mai mult acest efort și, totodată, aduce o schimbare esențială, cea care face apel la latura noastră umană și solidară, aceea de a sprijini în special copiii, care trebuie să-și trăiască copilăria fericiți și să poată spera la un viitor mai bun”.

Jiri Kottas, președintele consiliului Fundației Premier Energy: „Fundația Premier Energy are o fundație soră, Patronul Copiilor, care a fost înființată la Praga, în septembrie 2017 de către domnul Jiří Šmejc. Povestea fundației cehe Patronul Copiilor este una de succes și sperăm să construim o poveste similară și în Republica Moldova. Este important să precizez că Fundația Premier Energy nu oferă ajutor financiar. În schimb, achită servicii şi achiziționează materiale pentru beneficiarii săi. Cred că anume acestea sunt punctele forte, datorită cărora va fi gestionat transparent și eficient fiecare caz în parte”.

Fundația Premier Energy a reușit deja să ajute copii cu necesități speciale, copii talentați, dar și pe cei care duc o luptă grea cu o anumită boală și se angajează în continuare să fie alături de copiii și tinerii din Moldova prin intervenții de urgență și proiecte durabile, fiind determinată să creeze pentru ei posibilități de a-și trăi visurile.

Distribuie acest articol cu prietenii

Nu neglijați